Hamiltonu pol, katastrofa Ferarija - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Hamiltonu pol, katastrofa Ferarija

Kvalifikacije za nedeljnu trku za Veliku nagradu Njemačka obilježio je kvar na bolidu Sebastijana Fetela koji nije ni učestvovao u kvalifikacijama. Pol poziciju izborio je Luis Hamilton.

Kvalifikacije za nedeljnu trku za Veliku nagradu Njemačka obilježio je kvar na bolidu Sebastijana Fetela koji nije ni učestvovao u kvalifikacijama. Pol poziciju izborio je Luis Hamilton.

Sa pol pozicije u nedelju će u Hokenhajmu krenuti vozač Mercedesa Luis Hamilton. Nisu za Hamiltona kvalifikacije počele na najbolji način, ali je šampion pronašao ritam sredinom Q1 i nakon toga je sve išlo po planu.

Sa drugog mesta krenuće Maks Ferštapen u svom Red Bulu. I Ferštapen je u ovim kvalifikacijama imao svoje probleme, nije bio zadovoljan sve do pred kraj Q2, ali je na kraju uspeo da izveze dobre kvalifikacije.

Sa trećeg mesta krenuće Valteri Botas, a ove kvalifikacije prati i zanimljiva priča o Hamiltonu, Hokenhajmu i njegovim timskim kolegama. Hamilton je prvi put ui kvalifikacijama za Veliku nagradu Nemačke uspeo da pobedi timskog kolegu još od 2008. godine.

Hamilton je najbrži krug izvozio za 1:11.767, Ferštapen je bio za 0.346 sporijim a Botas je zaostao za 0.362.

Sa četvrte pozicije u nedelju će krenuti Pjer Gasli, a peti je bio Kimi Raikonen. Prvih deset kompletirali su Roman Grožan, Karlos Sainc, Serhio Perez, Niko Hilkenberg i Šarl Lekler.

Zbog problema sa bolidom, Sebastijan Fetel nije ni izašao na stazu u kvalifikacijama pa će na Hokenhajmu u nedelju od 15:10 startovati sa 20. pozicije i za njega je ova trka, bez obzira kako je bude izvozio, praktično izgubljena. Problem je Fetel imao sa turbo menjačem.

Ovo je već drugi put ove sezone da Fetel ne uspeva da završi kvalifikacije. U Austriji je takođe zbog problema sa bolidom morao da presedi drugi deo kvalifikacija.

U Q3 se u problemima našao i Šarl Lekler. Kada se očekivalo da se vrati na stazu i pokaže da može da se bori sa Mercedesima, njegov bolid je bez točkova stajao u garaži i Lekler je bio prinuđen da odustane od kvalifikacija. Lekler je imao problem sa dovodom goriva.

Trka se vozi u nedelju od 15:10.

Danas objavljeno

Nadal ne igra, a napreduje – ATP lista kakve nije bilo 22 godine

Vanja A

Italijani pišu: Ferstapen ostaje bez titule?

Vanja A

Lejver Kirjosu: Možeš da pobjeđuješ velike, što to ne radiš?

Vanja A

Ostavite komentar