Hamilton: Znao sam da nešto nije u redu - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Hamilton: Znao sam da nešto nije u redu

Luis Hamilton, bivši svetski šampion u Formuli 1, priznao je da je prošle godine ozbiljno razmišljao o povlačenju.

Vozač Mercedesa je prvi put posle incidenta u poslednjoj trci prošle sezone, u Abu Dabiju, rekao da se “oseća prevarenim” i da samo zbog toga nije osvojio osmu šampionsku titulu.

U intervjuu za septembarski broj magazina “Vanity Fair”, Hamilton se prisetio te trke i dešavanja u finišu.

Poznato je da je greškom tadašnjeg direktora trka Majkla Masija u vezi sa izvođenjem sigurnosnog vozila na stazu, Hamilton izgubio prednost koju je imao nad Maksom Ferstapenom, koji je u finišu trke uspeo da dođe do pobede i titule.

Počinjete da vidite kako se stvari odvijaju i kako se koji najveći strahovi obistinjuju. Bio sam u stilu, nema šanse da će me prevariti ovako. Nema šanse, to se neće desiti. Sigurno neće. Ne znam da li mogu rečima da opišem taj osećaj. Sećam se da sam sedeo u bolidu u neverici shvatajući da moram da odvežem pojaseve i izađem. Da moram da izaćem iz svega i nađem snagu. Nisam je imao. Bio je to jedan od najtežih momenata koje sam imao u dužem periodu. Znao sam šta se desilo, kakve su odluke donete i zašto. Znao sam da nešto nije u redu“, kaže Hamilton.

Nedeljama nije mogao da priča o tome, ali je situaciju morao da prihvati. Ipak, našao se na rubu povlačenja.

Svakako da sam razmišljao i o tome da li da nastavim. I dalje se borim za titule i osećam da ima još mnogo toga ispred. I da prestanem, osećaću da imam još goriva u rezervoaru. Ne mislim da ću pregoreti i ostati bez snage, nadam se da je taj dan daleko“, zaključio je Hamilton.

Danas objavljeno

Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke

V.R.

Đoković igra za titulu

V.R.

Đere se pridružio Đokoviću

V.R.

Ostavite komentar