Hamilton sedam puta šampion F1, a plaši se vožnje po gradu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Hamilton sedam puta šampion F1, a plaši se vožnje po gradu

Vozač Formule 1 Luis Hamilton tvrdi da je vožnja van trkačke staze jedna od stvari koja ga plaši.

Sedmostruki šampion Formule 1 kaže da retko vozi putevima zbog rizika da nešto krene naopako. On takođe smatra da su “gužve, zebra i raskrsnice veoma stresni po njega”, piše Vaniti fer.

Ovaj 37-godišnjak, koji vozi za Mercedes od 2013. godine, vozio je prometnim putevima na jugu Francuske za septembarsko izdanje magazina, otkrivajući da ne voli prometne puteve.

“Previše je stresno za mene. Ovaj put je lud. Toliko toga se ovde dešava. Gledajte, dok smo na putu, sve može da se desi”,
rekao je vidno uznemiren Hamilton.

Daleko je od trkališta, gde su putevi čistiji, a brzine mnogo veće. Ali uprkos svom strahu, Hamilton ima zavidnu kolekciju automobila i motocikala, uključujući Meklaren P1, Ferari Leferari i motocikl MV Agusta. Ali on se uglavnom drži vožnje električnog Mercedesa EKC kako bi umanjio štetu koju sport nanosi životnoj sredini.

Sem što zazire od vožnje običnim putevima, Hamilton se plaši i paukova. Rekao je da ga putovanja u Melburn na Veliku nagradu Australije ispunjavaju strahom zbog dugogodišnje fobije, koja ga navodi da traži sobe na višim spratovima hotela kako bi izbegao, kako kaže, odvratna stvorenja.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Opel za isporuku ODMAH

Vanja A

Volvo razvija radarski sistem za unutrašnjost automobila

Zeljka

Vlasnika Hyundaija kaznili, a nije bio kriv

Zeljka

Ostavite komentar