11. Augusta 2022.

Hamilton sedam puta šampion F1, a plaši se vožnje po gradu

Big Portal

Sedmostruki šampion Formule 1 kaže da retko vozi putevima zbog rizika da nešto krene naopako. On takođe smatra da su “gužve, zebra i raskrsnice veoma stresni po njega”, piše Vaniti fer.

Ovaj 37-godišnjak, koji vozi za Mercedes od 2013. godine, vozio je prometnim putevima na jugu Francuske za septembarsko izdanje magazina, otkrivajući da ne voli prometne puteve.

“Previše je stresno za mene. Ovaj put je lud. Toliko toga se ovde dešava. Gledajte, dok smo na putu, sve može da se desi”,
rekao je vidno uznemiren Hamilton.

Daleko je od trkališta, gde su putevi čistiji, a brzine mnogo veće. Ali uprkos svom strahu, Hamilton ima zavidnu kolekciju automobila i motocikala, uključujući Meklaren P1, Ferari Leferari i motocikl MV Agusta. Ali on se uglavnom drži vožnje električnog Mercedesa EKC kako bi umanjio štetu koju sport nanosi životnoj sredini.

Sem što zazire od vožnje običnim putevima, Hamilton se plaši i paukova. Rekao je da ga putovanja u Melburn na Veliku nagradu Australije ispunjavaju strahom zbog dugogodišnje fobije, koja ga navodi da traži sobe na višim spratovima hotela kako bi izbegao, kako kaže, odvratna stvorenja.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare