Hamilton: Pobijediti Ferstapena za osmu titulu bio bi moj najznačajniji trijumf - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Hamilton: Pobijediti Ferstapena za osmu titulu bio bi moj najznačajniji trijumf

Luis Hamilton kaže da bi osvajanje osmog svjetskog prvenstva ove godine bilo njegovo najznačajnije ostvarenje do sada ako bi pobijedio Maksa Ferstapena u posljednje dvije utrke.

Vozač Mercedesa ima momentum na svojoj strani jer je pobijedio u posljednje dvije utrke zaredom, pa je smanjio bodovnu prednost za Nizozemcom na osam bodova.

Prvi pokušaj dodatnog smanjivanja ili izjednačavjanja bodovne razlike dolazi već na trkačkom vikendu Saudijskoj Arabiji. 

Upitan bi li pobjeda nad Ferstapenom i osvajanje rekordnog osmog svjetskog prvenstva bilo njegovo najvažnije i najznačajnije ostvarenje do sada, Hamilton je rekao:

“Bilo bi, da, sigurno. To je nešto što niko nikada prije nije učinio. Bilo bi protiv najteže borbe koju je ovaj sport vidio u dugo, dugo vremena, a i najizazovnije. Stoga, mislim da bi to bilo kolektivno. Osim toga, mi smo u pandemiji sa svim vrstama stvari sa kojima smo se suočili”, rekao je Hamilton.

Pobijanje rekorda Mihaela Šumahera od sedam svjetskih prvenstava postavilo bi njega i momčad na “neistražen teritorij”, naznačio je Hamilton.

“Niko nikada nije osvojio osam naslova, tako da je to sasvim svježe i novo”, kaže Hamilton

Uz sedam osvojenih naslova, Hamilton je u posljednju utrku ušao kao prvak u još tri navrata. Smatra da mu iskustvo pomaže u ovoj fazi sezone.

Hamilton: Pobijediti Ferstapena za osmu titulu bio bi moj najznačajniji trijumf

“Mislim da sam opušteniji nego ikad, jer sam već dugo tu. Nije mi prvi put. Sjećam se kako je bilo, moj prvi naslov, pa čak i drugog i trećeg: neprospavanih noći i svih tih stvari. Očito je da sam mnogo sigurniji u sebe, a jednostavno se primjenjujem bolje nego ikad prije. Dakle, ne mogu promijeniti ništa od ranije. Sve što mogu učiniti je pripremiti se najbolje što mogu za ono što je ispred mene”, objasnio je Hamilton.

(F1Racing.BIH)

Danas objavljeno

Restilizovana Seat Arona daleko nadmašila prethodni model u testu „severnog jelena“

Vanja A

Aspekt koji se često ignoriše a od kojeg može da zavisi uspjeh marke ili vozila

Vanja A

Meizu se prodaje kineskom automobilskom gigantu, kompaniji Geely

Vanja A

Ostavite komentar