Hamilton i Mercedes počeli pregovore - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Hamilton i Mercedes počeli pregovore

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton objavio je da je započeo pregovore sa Mercedesom o novom ugovoru po kojem bi ostao u njemačkom timu po završetku ove sezone Formule 1.

Britanski automobilista je zimus potpisao samo jednogodišnji ugovor, ali je više puta naglasio da ne planira da završi karijeru uskoro.

Nema mnogo toga da se kaže, ali smo obavili određene razgovore i sve je pozitivno”, rekao je Hamilton pred ovonedeljnu Veliku nagradu Štajerske na “Red Bul ringu”.

Hamilton je u tim Mercedesa stigao 2013. godine, a u poslednjih sedam sezona osvojio je šest od sedam svojih titula. Njegovu dominaciju prekinuo je samo 2016. godine njegov tadašnji timski kolega Niko Rozberg, koji se potom povukao. Od tada je drugi vozač nemačkog tima Valteri Botas, čiji ostanak u timu nije siguran, pošto je Džordž Rasel iskazao kandidaturu za to mesto.

Valteri je moj timski kolega sada, obojica smo imali uspone i padove u svojim karijerama, ali je on fantastičan timski kolega i ne smatram da je nužno da to treba da se promeni. Radili smo dobro mnogo godina, Valteri je moj najbolji timski kolega i kada kažem to ne mislim samo na rezultate, već i moral tima i naš odnos”, naglasio je Hamilton.

Sportklub.

Danas objavljeno

Zvezda ispustila +14 i izgubila dramu u Francuskoj!

Vanja A

Jokić prvi favorit za MVP nagradu!

Vanja A

Mijatović: Novak je poštovao propise

Vanja A

Ostavite komentar