Half-Life: Alyx uspjeh će odrediti da li će sljedeća igra biti VR - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Half-Life: Alyx uspjeh će odrediti da li će sljedeća igra biti VR

Čini se da ima logike da nakon uspješnog debija VR igre smještene u Half Life svet i sljedeća Valve igra bude VR, ali će tako biti samo ukoliko Half-Life: Alyx bude dobro primljen od strane publike, navodi se iz kompanije Valve. Ukoliko su prve brojke neki indikator, onda zaista postoji dobra šansa da i naredna Half-Life igra bude smeštena u virtuelnu realnost.

Half-Life: Alyx je trenutno dostupan na Steam-u, gde ga je već 300.000 ljudi kupilo. Hoće li to biti dovoljno da se Valve odluči da i narednu igru kreira u VR okruženju, ili će se vratiti tradicionalnoj, staroj dobroj 3D pucačini? Veliko je pitanje. Jedno je sigurno – za sada je Half-Life: Alyx najprodavanija VR igra i jedna od najprodavanijih igara ove godine. Istovremeno, recenzije navode da je Alyx “najbolja VR igra koju trenutno možete kupiti za vaš novac”, što daje nadu da će razvojni studiji biti slobodniji da svoje vreme i novac investiraju u AAA naslove za VR platforme.

Pravljenje VR ekskluziva je veoma skup i zahtevan zadatak, a prodaja u startu ne cilja tako široku grupu kao kada je reč o tradicionalnim naslovima, imajući u vidu relativno mali procenat igrača koji imaju VR kontrolere. Hoće li Half-Life: Alyx biti prekretnica u tom smislu? Budućnost će dati odgovor na to pitanje…

Izvor: gamesradar/PCPress

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar