Hale Beri već 20 godina nije u dobrim odnosima sa kolegom - a sve zbog scene iz filma - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Hale Beri već 20 godina nije u dobrim odnosima sa kolegom – a sve zbog scene iz filma

Hali Beri je prvi put eksplodirala na filmskoj sceni 1991. godine, glumeći u tri velika studijska filma: drami Spajka Lija “Jungle Fever”, komediji Kevina Huksa “Strictly Business,” i akcijom Tonija Skota “The Last Boy Scout”.

Od tada, njena karijera je samo napredovala, a Beri se pojavljuje u komedijama, holivudskim franšizama, animiranim filmovima i malim indi dramama.

Beri je takođe, do danas, jedina glumica crne boje kože koja je osvojila Oskara za najbolju glumicu (za film Marka Forstera iz 2001. “Monster’s Ball”). Beri je režirala svoj prvi dugometražni film 2021. godine “Bruised”, u kojem glumi bivšu UFC borkinju. Najnoviji film u kome se pojavljuje je “Moonfall” Rolanda Emeriha.

Glumici takođe nisu strani horori i trileri, jer je glumila u filmovima “The Rich Man’s Vife”, “The Call”, “Kidnap”, “Perfect Stranger” i “Gothika”. Od tih filmova, dva su oosebno za pamćenje, jer je zbog njih Beri završila u bo

Gothika

Beri je 2002. godine glumila u filmu “Gothika” Matjea Kasovica, u kome je tumačila psihijatricu koja je doživela saobraćajnu nesreću, nakon koje se probudila i našla zatočena u istoj klinici u kojoj radi.

Kolege je obaveštavaju da je njen muž žrtva ubistva sekirom i da je ona glavna osumnjičena. Ona se toga ne seća. Ono što sledi je bizarna fantazmagorija napola zapamćenih događaja, stvari koje mogu, ali ne moraju biti halucinacije.

Tokom jedne od njenih scena sa kolegom Robertom Daunijem Džuniorom, lik Hale Beri su morali da obuzdaju sa rukama pričvršćenim iza leđa. Dauni je zgrabio Beri za ruku i zavrnuo je iza njenih leđa. Priča kaže da je Dauni odmah čuo glasno pucanje i u trenutku shvatio da je slomio ruku koleginici.

Koordinatori kaskaderskog tima filma tog dana nisu bili na snimanju – to nije bila kaskaderska scena – a sve se dogodilo veoma brzo, tako da niko nije mogao da interveniše. Snimanje filma je zaustavljena na nekoliko nedelja dok se Beri oporavljala.

Beri kaže da se veoma malo seća trenutaka kada je zadobila povredu, kao i da se sigurno ne seća da je ikada čula izvinjenje. Dauni je tvrdio da se izvinio, iako nakratko, i tvrdi da oboje shvataju da je to bio nesrećni slučaj. Kako se spekuliše u javnosti, od kada se to dogodilo, Beri i Dauni još uvek ne razgovaraju.

The Call

Beri je 2013. godine glumila u trileru Breda Andersona “The Call”, u kojem je igrala operaterku 911 koja razgovara sa tinejdžerkom (Abigejl Breslin) čije je kidnapovanje u toku.

Najveći deo filma je razgovor preko telefona između dva lika o tome kako da upozore policiju dok je jedan od njih sakriven u prtljažniku otmičarevog automobila. Lik Hale Beri je veoma motivisan da pomogne Breslinovoj, pošto je njen početni poziv prekinut i Beri je odlučila da je ponovo nazove… odajući njenu lokaciju kidnaperu. “The Call”, dakle, počinje lošim pozivom.

Film je bio jedinstven glumački izazov za Beri, jer je veliki deo filma u suštini bio monolog od 21 stranice sa glumicom u centru kadra sve vreme, reagujući na ono što se čulo sa druge strane telefona. Moderna verzija “Sorry, Wrong Number” iz 1948. sa Barbarom Stenvik.

Pored toga, postojala je i teška scena borbe: do vrhunca filma, Breslinova je odvedena u užasnu komoru za mučenje, a Beri je uspela da napusti pozivni centar, pronađe lokaciju žrtve i suoči se sa kidnaperom. Scena tuče koja je usledila bila je posebno brutalna, a tokom tuče, Beri je udarila glavom direktno u betonski pod.

Nakon povrede glave, Beri je hitno prevezena u bolnicu, ali je istog dana puštena jer nije bilo ozbiljnih posledica. Nije poznato da li je snimak u kojem je Beri povređena ostao u finalnoj verziji filma, ali je to malo verovatno.

Beri nije imala nešto loše o svom kolegi iz scene Majklu Eklundu.

“The Call” je bio ogroman hit koji je zaradio preko 68 miliona dolara uz budžet od 13 miliona dolara. Ostao je, do danas, najveći glumičin hit još od filmova o Iks Menu.

Danas objavljeno

Forbs: Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na svijetu

Vanja A

Supruga Aleka Baldvina prvi put progovorila o tragediji koja je njenu porodicu zavila u crno

Vanja A

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Ostavite komentar