Hakovana velika gejming kompanija: Prijete im da će se saznati "koliko loše funkcionišu" - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Hakovana velika gejming kompanija: Prijete im da će se saznati “koliko loše funkcionišu”

Studio CD Projekt Red, koji stoji iza video-igara The Witcher i Cyberpunk 2077, objavio je da su hakovani i da napadači traže otkupninu ili će privatni podaci, izvorni kodovi i drugi fajlovi završiti na internetu ili biti prodati.

Ko god stoji iza napada ostavio je i poruku u kojoj objašnjavaju da su nabavili kompletne kopije source kodova sa servera kompanije za Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent i još nelansiranu verziju video-igre Witcher 3.

U poruci se još dodaje da hakeri poseduju veliki broj administrativnih dokumenata kompanije koji imaju veze sa računovodstvom, pravnim sektorom, ljudskim resursima i odnosima sa investitorima, pored mnogih drugih.

Svi serveri su bili enkriptovani, ali je CDPR uspeo da ih ponovo pokrene. Ako dogovor sa hakerima ne bude postignut, poslovne tajne će biti ili prodate, ili poslate gejming novinarima, prenosi play.co.rs.

U poruci se čini da napadači daju poseban značaj rušenju imidža kompanije, jer se pismo ucene završava sa pretnjom da će javnost konačno videti koliko loše funkcioniše CD Projekt Red.

Poljska kompanija je odgovorila da neće podleći pretnjama, da još istražuju šta se tačno desilo i da su zatražili pomoć od odgovarajućih službi i predsednika kancelarije za zaštitu ličnih podataka kao i IT forenzičkih specijalista.

Koliko je njima poznato, podaci korisnika su i dalje sigurni, objavili su iz CDPR. Po internetu su se pojavile izvesne informacije da je izvorni kod za CP2077 prodat, ali ništa još nije zvanično. U svakom slučaju, videćemo kako će se ova drama završiti.

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar