Hakovan vam je profil? Uskoro ćete moći lakše da ga povratite - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Hakovan vam je profil? Uskoro ćete moći lakše da ga povratite

Instagram uvodi inovaciju koja će korisnicima kojima su profili bili hakovani omogućiti da ih lakše povrate.

Instagram uvodi inovaciju koja će korisnicima kojima su profili bili hakovani omogućiti da ih lakše povrate.

Korisnici trenutno moraju da čekaju imejl ili da popune formular, što bi novi način za vraćanje profila eliminisao, pošto bi aplikacija od korisnika tražila razlilčite vrste informacija kao što su imejl adresa ili broj telefona.

Posle toga je potrebno da korisnik unese kod koji mu je poslat, nakon čega će Instagram sprečiti hakere da koriste kodove iz emaila ili telefonskog broja, na koji je poslat SMS, da bi mogli da preuzmu profil sa drugog uređaja. Nova metoda će omogućiti povratak profila čak i ako uljez promeni korisničko ime ili kontakt podatke.

Instagram time nudi bezbednost korisnicima zabranom promene korisničkog imena u određenom vremenskom periodu nakon promena na profilu, bez obzira na to da li je reč o hakovanju ili dobrovoljnoj promeni.

Zasada nije poznato kada će novi način povratka profila biti dostupan svim korisnicima, ali već mogu da ga koriste svi korisnici uređaja sa Android operativnim sistemom. Takođe, polako ga dobijaju i korisnici Appleovih uređaja.

U Instagramu se nadaju da će korisnici moći da vrate profil isključivo korišćenje aplikacije, bez oslanjanja na njhov tim za podršku.

Izvor: B92, Klix

Danas objavljeno

LG za pet godina u gubitku 4,5 milijardi dolara, razmišlja o izlasku sa tržišta pametnih telefona

V.R.

Telegram nema end-to-end enkripciju po difoltu

V.R.

Gejmeri su 2020. proveli mnogo više vremena na Steam-u

V.R.

Ostavite komentar