Hakeri pronašli novi način da "probiju" PlayStation 5 - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Hakeri pronašli novi način da “probiju” PlayStation 5

Lens Mekdonald, PlayStation haker, je prikazao novi način eksploatisanja PlayStation 5 konzole koji mu je omogućio da instalira softver na svojoj konzoli.

Uz pomoć novootkrivene PlayStation 5 ranjivosti, Lens je uspeo da instalira PlayStation 4 PKG fajl Konamijevog zloglasnog PT demoa, koji više nije dostupan za preuzimanje.

Na Twitteru, Mekdonald je objavio dokaz o uspešnom “probijanju” PlayStation 5 konzole, mada u ovom trenutku nije poznato kako će ovo uticati na Sony dugoročno.

U ovom trenutku, deluje da PlayStation 5 “jailbreak” omogućava samo limitiran pristup konzoli, radi samo na verziji 4.03 ili ranijim verzijama Sony PlayStation firmwarea.

Pored toga, otkrivena mana radi samo oko 30% puta i trenutno nudi samo pristup čitanju/upisu na konzoli. Ranjivost ne omogućava PS5 korisnicima da iskoriste izvršni kod na sistemima.

Takođe, ovako probijena PlayStation 5 konzola se ne može koristiti za piratske igre ili neke druge nelegalne radnje. Ipak, ovime se otvaraju vrata za neke potencijalne buduće maliciozne radnje.

Očekuje se da će SOny uskoro pronaći način da ojača PlayStation 5 firmware u predstojećem periodu, kako bi svoju konzolu zaštitio od ove i budućih ranjivosti.

Danas objavljeno

Xiaomi isporučio 300 miliona Redmi Note telefona ove godine

Vanja A

Google Search će sada prikazivati 6 strana rezultata pretrage umjesto jedne

Vanja A

Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Vanja A

Ostavite komentar