Hakeri malware-om napadaju varalice u Call Of Duty: Warzone igri - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Hakeri malware-om napadaju varalice u Call Of Duty: Warzone igri

Prema sigurnosnom izveštaju Activisiona, Call Of Duty: Warzone igrom se proširio malware koji je prerušen kao varanje (cheat).

Warzone već dugo pati od problema sa varanjem i iskorišćavanjem drugih mana, a Activision je samo u martu banovao preko 30.000 varalica. Potraga za narednom većom prevarom u igri privukla je tradicionalnije hakere, koji su spremno odlučili da iskoriste Warzone igrače koji vole da varaju.

Malware, pod nazivom CoD Dropper v0.1, se novim hakerima promoviše kao prilagodljiv i prijateljski za one sa manje iskustva, a može da bude oružje za isporuku štetnijih virusa. Varalice bi softver preuzimale sa pretpostavkom da će dobiti  speedhackove, aombotovre i neograničenu municiju, ali bi im hakovani fajlovi isporučili maliciozni program koji služi za prikupljanje podataka iz korisnikovog računara.

Activision ističe da postoji praksa koja omogućava varanje u igrama, a to je upravo prostor za maliciozne hakove da pronađu svoj put do neopreznih korisnika. Gašenje antivirus zaštite i omogućavanje admin privilegija su uobičajeni koraci za instaliranje programa za varanje u igrama.

Iako zajednice varalica pomno prate pojavu potencijalnog malware-a, bilo je potrebno samo malo upornosti da kreatori CoD Dropper-a pronađu dovoljno meta kako bi svoj trud načinili isplativim.

Izvor: Benchmark/Vice

Danas objavljeno

Meta kažnjena u Irskoj s 265 miliona eura zbog “curenja” podataka korisnika Facebooka

Zeljka

Mask: “Apple prijeti da će izbaciti Twitter iz App Storea”

Zeljka

Najnovija WhatsApp funkcija olakšava da sami sebi šaljete poruke

Zeljka

Ostavite komentar