Hakeri iskoristili Twitch za pranje novca sa ukradenih kreditnih kartica - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Hakeri iskoristili Twitch za pranje novca sa ukradenih kreditnih kartica

Opcija doniranja Twitch valute iskorišćena je za finansijske malverzacije i pranje ogromne količine novca.

Twitch ima funkciju koja korisnicima omogućava da doniraju novac svom omiljenom strimeru kako bi ga finansijski podržali. Međutim, izgleda da su pomenutu opciju možda koristili hakeri kako bi prali novac sa ukradenih kreditnih kartica.

MEE I Gamegar su otkrili da su na tržištu Turske hakeri koristili ukradene kreditne kartice za kupovinu bitova. Bit je Twitch valuta koja se može donirati strimerima.

Nakon što se donacija primi, strimer bi zadržavao 20 procenata, dok bi se 80 odsto refundiralo hakerima na različite bankovne račune, odnosno taj novac bi bio opran.

Procenjuje se da su hakeri, preko ove manipulacije, uspeli da operu oko 9,8 miliona dolara samo preko strimera iz Turske tokom prethodne dve godine.

Afera je došla u svetlo javnosti nakon što je nekoliko strimera podelilo poruke u kojima se vidi da su ih hakeri kontaktirali kako bi postali deo ove manipulacije.

Twitch je u svojoj izjavi istakao da je preduzeo akcije protiv više od 150 partnera zbog zloupotrebe alatki za monetizovanje.

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar