"Hajduk me je već platio, a onda su iz Partizana rekli da će početi rat" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Hajduk me je već platio, a onda su iz Partizana rekli da će početi rat”

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović ispričao je kako je bio navijač Hajduka i da je već “jednom nogom” bio igrač tog kluba.

U intervjuu za “Slobodnu Dalmaciju” je otkrio detalje, kao i zbog čega nije završio u Splitu, već u Beogradu.

“Bio sam navijač Hajduka, to je živa istina. I nikad to nisam krio. Kao klinac, na igralištu ko voli fudbal zna da se uvek poistovećuješ s idolom, daš gol, pa trčiš, vičeš. E, ja kad bih postigao pogodak, ja sam bio Šurjak! Dvojicu sam obožavao, Ivicu Šurjaka i Marija Kempesa. Imali su nešto posebno, daš gol, slaviš, vijori kosa iza tebe…”, počeo je priču Mijatović.

A kako je bilo s prelaskom u Hajduk?

“Pa bio sam već jednom nogom tu. U Hajduku. Bilo je sve gotovo, finansijski je sve bilo ispoštovano, oni su dali kaparu koju smo mi, moja familija, kasnije, kad smo se predomislili, pošteno vratili”.

Nije hteo da otkriva cifru.

“Nećemo, naravno. Ali, sve je vraćeno, do poslednje marke, tada su bile aktualne nemačke marke… Sve je vraćeno, Jerkoviću lično. Mi smo se i kasnije sreli i pričali iznova o svemu, pa koliko god je Jerković bio strašno ljut na mene i mog oca Miodraga što smo promenili odluku, sav je novac pošteno vraćen i odao nam je priznanje zbog toga. Normalno je da smo tako postupili, mada ništa nije bilo potpisano”.

“Jurica je imao sjajnu ideju, bili su blizu i Davoru Šukeru. Prvo su hteli Savićevića iz Budućnosti, pa kad su videli da ne mogu, krenuli su po mene”, ističe Mijatović.

Foto: Starsport

Predomislio se posle informacije koju je dobio iz Partizana.

“Znate kako, Partizan je uvek imao ljude iz redova vojske, dali su nam tu važnu informaciju. Kao sad se sećam, poručili su kako će ‘uskoro biti promena u strukturi zemlje, države’. Baš tako. I da znamo šta nam je činiti”.

Tako, kada je zaigrao za Partizan protiv Hajduka, navijači na “Poljudu” su zapalili jugoslovensku zastavu.

“U tom trenutku smo bili šokirani, ali dešavalo se štošta po stadionima u to doba, navijači Hajduka su poznati kao strastveni i fanatični, mi smo pobeđivali, oni iznervirani utakmicom ušli u teren… Sve mi je to jasno. Ja se nikad nisam bavio politikom i svuda želim stvarati prijatelje. Gde god sam se pojavio naišao sam na poštovanje svih ljudi, ne samo suaigrača. I to mi mnogo znači. Pa, 1994. sam došao u Valenciju u hotel gde je Hrvatska igrala jednu od svojih prvih utakmica, da pozdravim prijatelje. U Beogradu je to tada odjeknulo maltene kao da sam izdajnik”, prisetio se Mijatović.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar