17. Maja 2021.

Hajder: Pandemija virusa korona ima silazni tok, moguće popuštanje mjera

Big Portal

Hajder je rekao da generalni direktor UKC-a Vlado Đajić i šefovi odjeljenja kovida svaki dan analiziraju stanje i da su se prognoze UKC-ovog tima pokazale veoma dobrim.

  • U ovom trenutku procjena stručnog tima na čelu sa Đajićem je da pandemija ima silazni tok, što govori broj pacijenata koji dolazi u UKC, te broj hospitalizovanih u ovoj zdravstvenoj ustanovi – rekao je Hajder za ATV.

On je naveo da su u UKC-u, prateći trend koji se dešava u zadnje vrijeme, došli do zaključka da bi bilo moguće popustiti dosadašnje mjere i omogućiti ljudima normalan život.

Hajder je podsjetio da je u UKC-u najteže bilo u martu i aprilu.

  • U martu smo imali dnevno 140 do 150 pacijenata u kovid ambulantama, a u aprilu je bilo više od 600 hospitalizovanih. Sadašnji trend je – od 30 do 40 pacijenata dnevno prođe kroz kovid ambulante Urgentnog centra, što je znatan pad – naveo je Hajder i naglasio da su u UKC-u trenutno hospitalizovana 204 pacijenta.

On je pozvao građane da se, iako se stanje popravlja, i dalje pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi, kako bi pad broja zaraženih bio nastavljen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare