"Hajde da spasimo fudbal" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Hajde da spasimo fudbal”

Đani Infantino, prvi čovek FIFA, rekao je da ne zna kada će se fudbal ponovo igrati i rekao da sada svi moraju da čine ustupke.

Koronavirus je zaustavio sport u svetu.

Svakim danom čujemo nove glasine kada bi neki sportski događaj ponovo mogao da bude održan, ali prvi čovek FIFA nije tako optimističan.

“Zdravlje je na prvom mestu. Za menadžere ostaje samo da se nadaju, ali moraju da budu spremni na ono najgore. Bez ikakve panike, hajde da to kažemo otvoreno: igraćemo fudbal kada niko ne bude bio ugrožen. Sve lige prate sugestije SZO (Svetska zdravstvena organizacija) i želim da se zahvalim medicinskim radnicima koji su pravi heroji”, rekao je Infantino za “Gazetu”.

On je napomenuo da će FIFA dati sve od sebe da pomogne u ovim teškim momentima.

“Kao što smo već učinili u Evropi i Južnoj Americi trudićemo se da svima pomognemo koliko god možemo. Pogledajmo samo kalendar nacionalnih timova, regulacije, modifikacije i prelazne rokove. Svi moramo da činimo ustuke, ali ja neću nikome da sudim. Ovo su teška vremena”, kaže Infantino.

Potom se prvi čovek FIFA osvrnuo na uticaj koronavirusa na svet fudbala, kako sa sportske tako i sa ekonomske strane.

“Svuda vidimo rizik. Globalna ekonomija je ugrožena. Sada je jako teško jer ne znamo kada će se svet vratiti na normalan način funkcionisanja. Mi ovde vidimo priliku. Možemo da napravimo reformu u svetu fudbalu tako što ćemo napraviti korak nazad. Možda ćemo imati drugačiji format, možda manje turnira, videćemo. Mi nismo ovde da kreiramo naučnu fantastiku, moramo da pogledamo kolika šteta je napravljena i kako da je saniramo. Ponavljam, svi činimo ustupke. Nećemo morati sve da gradimo od nule, imaćemo određene privilegije. Hajde da svi zajedno spasimo fudbal”, poručio je Đani Infantino.

Danas objavljeno

Poraz Srbije u kvalifikacija za SP

M.

Nula u duelu Udinezea i Đenoe

V.R.

Kada se vraća Džon Vol?

V.R.

Ostavite komentar