Hailey Bieber na operacijskom stolu nakon preživljenog moždanog udara: Zahvala sam što su mi pronašli krvni ugrušak - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Hailey Bieber na operacijskom stolu nakon preživljenog moždanog udara: Zahvala sam što su mi pronašli krvni ugrušak

Supruga pjevača Justina Biebera i manekenka Hailey Bieber upućena je na operaciju srca. Operativnom zahvatu je podvrgnuta zbog doživljenog manjeg moždanog udara prošlog mjeseca.

25-godišnja manekenka se uspješno oporavlja nakon operativnog zahvata koji se sastoji od zatvaranja patoloških otvora na srcu i postavljanja PFO okludera. Upravo ti otvori na srcu mogu dovesti do, po život opasnog i potencijalno još jačeg moždanog udara i to pogotovo kod mladih ljudi. Inače, najčešći pacijenti koji se podvrgnu ovom zahvatu su osobe koje iza sebe imaju već doživljeni moždani udar, ali bez prethodno vidljivih uzroka.

– Išlo je vrlo glatko. Oporavljam se jako dobro, jako brzo, kazala je, između ostalog, Hailey Bieber u vlastitom videu ‘Pričam svoju priču’ (‘Telling my story’) koji je objavila na YouTubeu. Zanimljivo je da je spomenuti video u manje od jednog dana, koliko je prošlo od objave, pogledalo ga više od 1.7 miliona ljudi.

Nakon što su prošlog mjeseca primijećeni simptomi nalik moždanom udaru, Hailey je hitno prevezena u bolnicu u kalifornijski Palm Springs. Tada je otkriveno kako je u njen mozak doplutao krvni ugrušak na što je njen organizam izazvao prolazni ishemijski napad. Liječnici i dalje nisu u stanju shvatiti šta se tačno dogodilo manekenki te kako je krvni ugrušak završio u njenom mozgu.

– Kada sam otišla na UCLA, radili smo dublje testiranje i pronašli su mi PFO, tvrdi Hailey u videu. Prema njenim riječima, PFO je opisala kao “preklop između desne i lijeve komore srca”.

– Obično se pri rođenju treba zatvoriti sam od sebe, no moj se nije zatvorio. Otkrili su da imam ‘peticu’, što je najviša ocjena koju možete imati. Moj je bio prilično velik. Ono što se obično događa je da će srce filtrirati krvni ugrušak u pluća, a pluća će ga apsorbirati jer su jako velika i mogu to podnijeti, pojasnila je Hailey Bieber.

Konkretnije rečeno, u slučaju poznate Hailey, krvni ugrušak je prošao kroz sićušnu rupu u srcu i na taj način dospio do njenog mozga. Baš to je razlog zbog kojeg je u tako mladoj dobi preživjela manji moždani udar, no kako je i sama rekla, “zahvalna je što su ga pronašli”.

– Zaista mi je laknulo što ću prebroditi ovu doista zastrašujuću situaciju i nastaviti živjeti svoj život, zaključila je mlada manekenka.

Izvor: rtl.hr

(S.P.)

Danas objavljeno

Muškarac koji je pucao na šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora

Vanja A

Bil Kozbi ponovo optužen za seksualno zlostavljanje, negirao sve navode

Vanja A

Za šta možeš koristiti ulje eukaliptusa i koje su mu prednosti?

Vanja A

Ostavite komentar