16. Augusta 2019.

Hag: Stanišić i Župljanin sada u zatvoru u Poljskoj

Big Portal

Župljaninov sin Mladen rekao je da se njegov otac već nekoliko dana nalazi u zatvoru u blizini poljskog grada Krakova, ali da od prebacivanja u Poljsku niko od članova porodice nije mogao da se čuje s njim.

– Znamo da je prebačen u zatvor kod Krakova u kojem kaznu izdržavaju general Vojske Republike Srpske Radislav Krstić i general MUP Srbije Sreten Lukić. Zajedno sa njim je prebačen i Mićo Stanišić – rekao je Mladen Župljanin.

Prema njegovim riječima, procedura je takva da će Župljanin naredna tri mjeseca biti u svojevrsnoj izolaciji radi privikavanja na zatvorske uslove i u tom periodu niko neće moći da ga posjeti.

– Pravila kažu da će poslije tog roka moći da prima posjete, ali svega tri časa mjesečno. To praktično znači da ćemo tek krajem novembra moći da ga posjetimo. Zbog tih rigoroznih pravila vjerovatno ćemo posjete tempirati tako da to bude posljednjeg i prvog dana u mjesecu kako bi dva dana uzastopno mogli da provedemo sa njim po tri časa – naveo je Mladen Župljanin.

Stanišić i Župljanin su 2013. godine osuđeni na po 22 godine zatvora zbog ratnih zločina, a 2016. godine je Žalbeno vijeće potvrdilo prvostepenu presudu Haškog tribunala.

(Glas Srpske)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare