24. Oktobra 2020.

Hačapuri

Big Portal

Za testo:

– 300 g glatkog brašna

– 180 ml mlake vode

– 1 kesica suvog kvasca

– 1/2 kašičice soli

– 2 kašike maslinovog ulja

Za nadev:

– 1 jaje

– 200 g tvrđeg kravljeg sira

– 250 g fete

– 125 g mocarele

– 3 kašikee kisele pavlake

– prstohvat soli

– malo timijana

– maslinovo ulje

– malo biberara

I dodatno:

4 jaja

Priprema:

U malo toplpg mleka dodajte kašičicu šećere, malo brašna i kvasac, pa ostavite da naraste.

Prosejte brašno, dodajte so, pa dobro promešajte, zatim dodajte maslinovo ulje, narasli kvasac i mlaku vodu, pa umesite glatko testo.

Umešeno testo formirajte u kuglu, premažite ga maslinovim uljem, pa ostavite da naraste oko 60 munuta. Na sitno rende narendajte tvrdi kravlji sir, fetu izdrobite viljuškom.

Stavite oba sira u posudu, dodajte kiselu pavlaku, malo bibera, prstohvat soli i jaje, pa sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte rendanu mocarelu i još jednom izmešajte.

Naraslo testo staviti na na pobrašnjenu površinu, pa ga isecite na četiri dela.

Uzmite prvi komad testa, pa ga razvaljajte tanko i duguljasto, prebacite ga na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.

Testo filujte pripremljenom smesom od sira, rubove ostavite prazne, pa formirajte oblik lađe. Svaku lađu pospite s malo timijana.

Pripremljene lađe stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15 minuta, a onda ih izvadite i na sredinu svake lađe razbijte po jedno jaje i vratite nazad u rernu na pet minuta,  odnosno dok jaje ne bude pečeno.

Prijatno!

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare