Habib: Teško je reći „ne“ novcu, moći, slavi - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Habib: Teško je reći „ne“ novcu, moći, slavi

Habib Nurmagomedov je u oktobru prošle godine objavio povlaćenje posle pobede nad Džastinom Gejdžijem.

U subotnjem intervjuu za ESPN pojasnio je zašto je posle pregovora sa prvim čovekom UFC Dejnom Vajtom ostao dosledan svom stavu o povlačenju.

Nurmagomedov je okončao karijeru neporažen, sa skorom 29-0.

U karijeri je „Orao” šampionski pojas lake kategorije u UFC branio tri puta – prvi put protiv Konora Mekgregora 2018, drugi put protiv Dastina Poarijea 2019, a treći protiv Gejdžija 2020. godine.

Posle pobede nad Gejdžijem je objavio povlačenje, objasnivši da je nakon smrti oca, koji mu je bio i trener, obećao majci da će završiti karijeru.

„Veoma je teško kada imate tu moć, kada ste najbolji na svetu, poznati, kada imate mnogo novca, veoma je teško reći ‘ne’ svim tim stvarima. To je veoma teško. Ljudi me možda nikada neće razumeti, ali zaista se nadam da će podržati moju odluku„, rekao je Nurmagomedov.

Avarin iz Dagestana je još jednom govorio o načinu na koji je njegov otac vodio treninge, kao i o čuvenoj borbi sa medvedom.

Victorious and undefeated, Khabib Nurmagomedov retires from UFC | The Japan  Times

„Otac mi je ‘zakazao’ borbu sa medvedom i kada sam mu rekao ‘ovaj medved me je ugrizao’, on je odgovorio ‘ugrizi i ti njega, nema problema’. Moraš da se boriš. Moraš da nastaviš uvek borbu“, istakao je Habib.

Borba koja će dati novog šampiona vodiće se u okviru priredbe UFC 262 15. maja, a za pojas će se boriti Brazilac Čarls Oliveira i Amerikanac Majkl Čendler.

Danas objavljeno

Za Vlahovića 85 miliona!

Zeljka

NBA liga oduzela pikove Bulsima i Majamiju

Zeljka

Bijesni Jokić vikao na sudije

Zeljka

Ostavite komentar