Gvaido: Protestovaćemo do slobode - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Gvaido: Protestovaćemo do slobode

Hiljade pristalica opozicionog lidera izašlo je na ulice Karakasa, samo dan posle nasilnih incidenata u prestonici Venecuele. Sukob demonstranta i snaga bezbednosti kod vojne baze.

Obraćajući se svojim pristalicama u istočnom delu Karakasa, samoproglašeni predsednik i lider opozicije Huan Gvaido rekao je da je reč o nepovratnom procesu i apelovao da protesti traju dok se ne “dostigne sloboda”.

“Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo”, poručio je Gvaido okupljenima.

“Na pravom smo putu, nema povratka nazad. Moramo da ostanemo na ulicama”, rekao je Gvaido.

Kako javlja reporter Si-En-Ena sa lica mesta, demonstranti su se sukobili sa pripadnicima Nacionalne garde kod vojne baze u Karakasu.

Snage bezbednosti ispalile su suzavac na okupljene koji su blokirali obližnji auto-put.

Istovremeno, u Karkasu su takođe organizovane provladine demonstracije, za koje Nikolas Maduro kaže da se održavaju povodom proslave Međunarodnog dana rada.

U jučerašnjim sukobima policije sa demonstrantima na ulicama Karakasa povređeno je više od 70 ljudi.

Predsednik Maduro ranije je u televizijskom obraćanju opisao Gvaidove pristalice kao “malu grupu” čiji plan je propao, dok je lider opozcije ponovio pozive građanima Venecuele da izađu na ulice da bi dovršili ono što je on nazvao “poslednjom fazom” njegovih napora da svrgne Madura.

Situacija u Venecueli je uzavrela nakon što je u utorak Gvaido pozvao ispred vojne baze u Karakasu na proteste i podršku snaga bezbednosti, uputivši direktan izazov Maduru.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar