Gužve na graničnim prelazima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH za sada odvija po suvim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu. Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Hum, Deleuša, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske Bogatić, zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema, na pravcu Konjević Polje – Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, te na putu Stari Majdan – Banjaluka Rudarska i dionici granica Republike SrpskeBakračuša – Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, te na pravcu Rudanka – Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka uključujući most do tunela Putnikovo brdo dva.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenj/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na pravcu Ukrina – Gornja Vijaka, te na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri – entitetska granica Stara Rijeka za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Teslić dva – Teslić tri – entitetska granica Podjezera, Šipovo – entitetska granica Novo Selo i Jezero – Šipovo.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać – Bosanski Petrovac, dionici Ripač-Dubovsko, Žitomislići-Počitelj ,Ševaš Njive i Donji Vakuf – Travnik Komar.

Danas objavljeno

Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine

M.

Nobelova nagrada za književnost Ani Erno

M.

Brisel o uvozu ruske nafte na Zapadni Balkan u decembru; Usvojen novi paket sankcija Rusiji

M.

Ostavite komentar