5. Maja 2022.

Gurmanski ručak – musaka sa slaninom

Big Portal

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • suva slanina seckana i listići
  • 4-5 čena belog luka
  • malo crvene mlevene ljute i slatke paprike
  • 2 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 150-200 ml mleka
  • biber, so

Priprema:

Luk iseckati sitno, ako i šargarepu. Dodati seckanu suvu slaninu, pa propržiti na ulju. Dodati mleveno meso pa prodinstavi oko 20 minuta.

Dodati začine, biber, paprika, beli luk. Krompir iseći na tanke lističe. Pleh podmazati, uljem pa staviti pola krompira, pa staviti ostatak mesa u sredinu i pokriti ostatkom krompira. Umutiti dva jaja, dodati kašiku pavlake dodati mleko umutiti i preliti krompir. Peći na 220C oko 60 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare