22. Septembra 2021.

Gurmanska tjestenina sa mljevenim mesom, slaninom i kobasicama

Big Portal

Potrebno je:

300 g testenine
350 g mlevenog mesa
50 gr suve slanine
1 štap kobasice
1 glavica crnog luka
bibera, soli
malo origana, peršunov list
3 jaja
50 g rendanog kačkavalja
100 ml jogurta

Priprema:

Na sitno seckanom luku propržiti seckanu slaninu i kobasicu, pa dodati mleveno meso i dinstati par minuta.
Kad se uprži dodati soli, bibera, origana i seckanog peršunovog lista. Ubaciti i jedno jaje.
Testeninu obariti …Pleh premazati uljem, pa poređati pola testenine.
Preko nje istresti mleveno meso i prekriti ostatkom testenine. U činiju razbiti dva jaja, dodati dve kašike rendanog kačkavalja i 100 ml jogurta. Preliti preko testenine. Dodati još malo kačkavalja i zapeći u rerni 20-30 min na 220 stepeni C da zarumeni. Sjajan obrok od koga će te se lepo naklopati. Prijatno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare