Potrebno je:
300 g testenine
350 g mlevenog mesa
50 gr suve slanine
1 štap kobasice
1 glavica crnog luka
bibera, soli
malo origana, peršunov list
3 jaja
50 g rendanog kačkavalja
100 ml jogurta
Priprema:
Na sitno seckanom luku propržiti seckanu slaninu i kobasicu, pa dodati mleveno meso i dinstati par minuta.
Kad se uprži dodati soli, bibera, origana i seckanog peršunovog lista. Ubaciti i jedno jaje.
Testeninu obariti …Pleh premazati uljem, pa poređati pola testenine.
Preko nje istresti mleveno meso i prekriti ostatkom testenine. U činiju razbiti dva jaja, dodati dve kašike rendanog kačkavalja i 100 ml jogurta. Preliti preko testenine. Dodati još malo kačkavalja i zapeći u rerni 20-30 min na 220 stepeni C da zarumeni. Sjajan obrok od koga će te se lepo naklopati. Prijatno.
22. Septembra 2021.
Gurmanska tjestenina sa mljevenim mesom, slaninom i kobasicama
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Region
Snijeg u Hrvatskoj: Oluja napravila haos, auto-put Zagreb-Rijeka noćas bio pod snijegom, HAK upozorio vozače
-
Republika Srpska / BiH
Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM
-
Svijet
Dva vojna helikoptera se sudarila u vazduhu: Poginulo deset osoba
-
Region
Pomen kod spomenika “Zašto”: Sjećanje na 16 radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju 1999. godine
-
Svijet
Zašto neke zemlje ne priznaju Palestinu kao državu