25. Maja 2020.

Guči ukida sezonske revije: Nema više ni termina “Proljeće-leto” i “Jesen-zima”

Big Portal

Prema pisanju italijanske štampe, ova odluka bi se mogla nazvati “Efekat pandemije Kovid 19”, a sličnu odluku ranije je doneo čuveni italijanski modni dizajner Armani.

“Odustajemo u budućnosti od zamornog ritma sezonskih revija, i više vremena ćemo posvetiti osnovnom poslu, kreativnosti. Ubuduće ćemo se sastajati samo dva puta godišnje kako bismo podelili nove kolekcije. Ritam modnih revija biće neregularan i maksimalno slobodan, mešavina pravila i žanrova, a orijentacija će biti na nove prostore i komunikacijske platforme”, rekao je ovaj stilista.

Kreativni direktor Gučija kaže da je želja te modne kuće da napuste dosadašnju praksu davanja naziva kolekcijama, koji su prema njegovim rečima “kolonizovali svet mode”.

Tako, ova modna kuća planira da izostavi termine “krstarenje” (cruise), “pred-jesen” (pre-fall), “proleće-leto” (spring-summer), “jesen-zima” (fall-winter).

https://www.instagram.com/p/CAkszCYpBJV/?utm_source=ig_web_copy_link

“Čine mi se kao ustajali i siromašni izrazi, inicijali bezličnog diskursa, čije smo značenje izgubili. Ubuduće umesto bezličnih fraza naše kolekcije će nositi imena vezana za klasičnu muziku: simfonija, rapsodija, madrigali, noćna igra, uvertira, koncerti i minueti”, objašnjava Mikele.

U poslednjem obraćanju preko Instagama poručio je “da u ovoj apokaliptičnoj fazi poziva sve izvanredne ljude koji rade u firmi da preorjentišu vreme i rad ka humanijem smeru”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare