Guči ukida sezonske revije: Nema više ni termina "Proljeće-leto" i "Jesen-zima" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Guči ukida sezonske revije: Nema više ni termina “Proljeće-leto” i “Jesen-zima”

Čuvena italijanska modna kuća Guči više neće praviti sezonske modne revije, odnosno napraviti će samo dve prezentacije godišnje, najavio je preko svog Instagram profila vodeći dizajner Alesandro Mikele, koji je od 2105. godine na čelu kreativnog dela te modne kuće.

Prema pisanju italijanske štampe, ova odluka bi se mogla nazvati “Efekat pandemije Kovid 19”, a sličnu odluku ranije je doneo čuveni italijanski modni dizajner Armani.

“Odustajemo u budućnosti od zamornog ritma sezonskih revija, i više vremena ćemo posvetiti osnovnom poslu, kreativnosti. Ubuduće ćemo se sastajati samo dva puta godišnje kako bismo podelili nove kolekcije. Ritam modnih revija biće neregularan i maksimalno slobodan, mešavina pravila i žanrova, a orijentacija će biti na nove prostore i komunikacijske platforme”, rekao je ovaj stilista.

Kreativni direktor Gučija kaže da je želja te modne kuće da napuste dosadašnju praksu davanja naziva kolekcijama, koji su prema njegovim rečima “kolonizovali svet mode”.

Tako, ova modna kuća planira da izostavi termine “krstarenje” (cruise), “pred-jesen” (pre-fall), “proleće-leto” (spring-summer), “jesen-zima” (fall-winter).

“Čine mi se kao ustajali i siromašni izrazi, inicijali bezličnog diskursa, čije smo značenje izgubili. Ubuduće umesto bezličnih fraza naše kolekcije će nositi imena vezana za klasičnu muziku: simfonija, rapsodija, madrigali, noćna igra, uvertira, koncerti i minueti”, objašnjava Mikele.

U poslednjem obraćanju preko Instagama poručio je “da u ovoj apokaliptičnoj fazi poziva sve izvanredne ljude koji rade u firmi da preorjentišu vreme i rad ka humanijem smeru”.

Danas objavljeno

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Vanja A

Besprijekoran stil princeze Diane

Vanja A

Nick Jonas i Priyanka Chopra dobili bebu uz pomoć surogat majke

Vanja A

Ostavite komentar