Guči turban od 1000 dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Guči turban od 1000 dolara

Modna kuća Guči trenutno je na meti kritika zato što je u prodaju pustila, i to po cijeni od 100 hiljada dinara, turban koji je uvrijedio Sike – kojih na svijetu ima 24 miliona.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Na stranici sajta Nordstorm prodaje se Guči Indy Full Head Wrap po neverovatnoj ceni od 1000 dolara!

Kritičari su naveli da je modni komad kulturno neprikladan, kao i da je vrlo rasistički od modne kuće Guči što je dozvolila da se ovakav “aksesoar”, koji aludira na sikizam nađe u prodaji.

Sikizam, što znači sledbenik ili učenik je religija koja vodi poreklo iz pandžabskog regiona indijskog potkontinenta sa kraja 15. veka. U pitanju je jedna od najmlađih svetskih religija i peta po broju sledbenika.

Više mi je nego neprijatno. Da li je neko u Gučiju čak pokušao da shvati šta turban znači za Sike? Da li vam je palo na pamet da pročitajte istoriju naše religije? Moji ljudi su diskriminsani, čak i ubijani zato što su nosili turban – naveo je korisnik Tvitera Ases Kaur.

Ovo je samo jedna u nizu grešaka modne kuće od početka godine! U februaru Guči je morao da povuče kombinezon koji je aludirao na blackface, oblik pozorišne šminke koja se uglavnom koristi kako bi prestavila karikaturu crne osobe.

Danas objavljeno

Metju Peri bizarno flertuje sa 19-godišnjakinjom: “Jesam li star kao tvoj otac?”

Zeljka

Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih

Zeljka

Austrija: “Zeleni pasoš” biće digitalni i analogni

Zeljka

Ostavite komentar