6. Jula 2019.

Guča: Sabor trubača se vraća u crkvenu portu

Big Portal

Usvojene značajne izmene u organizovanju velike muzičke fešte u Guči, čiji su medijski pokrovitelj “Večernje novosti”. Potpisan dogovor o zakupu 1.000 kvadrata. Selidba jer Sportski centar nije saniran poslije poplave

POSLE skoro pola veka, Sabor trubača u Guči vraća se u crkvenu portu! Članovi Opštinskog veća u petak su usvojili predlog izmena i dopuna programa korišćenja i zakupa javnih površina u dane Sabora trubača, po kome je predviđeno da se svi programski sadržaji sa stadiona u Guči presele u crkvenu portu, tako da će i finalno takmičenje najboljih orkestara biti održano na mestu gde je pre 59 godina Sabor i počeo.

– Zbog poplava, koje su zadesile našu opštinu 3. juna, poplavljen je i kompletan kompleks Sportskog centra u Guči, samim tim i stadion na kojem se održavalo glavno takmičenje Sabora. Prethodnih mesec dana smo se intenzivno trudili da saniramo posledice poplava, međutim u dogovoru sa rukovodiocima javnih ustanova i stručnjacima došli smo do saznanja da zbog prodiranja vode u određene elektroinstalacije i mulj koji se zadržao na samom stadionu i oko njega ne možemo sa sigurnošću da garantujemo bezbednost učesnika u programu – rekao je Milivoje Jolović, predsednik Opštine Lučani. – Odlučili smo da se okrenemo tradiciji i vodili smo se mišlju da Sabor vratimo tamo gde je nastao, a to je crkvena porta. Po blagoslovu episkopa žičkog, sklopili smo dogovor sa Crkvenom opštinom Guča o zakupu 1.000 kvadrata crkvene porte za potrebe održavanja programskog sadržaj Sabora na glavnoj bini.

Foto D. Karadarević

Narednih sedam dana konačno će biti poznati svi programski sadržali predstojećeg, 59. Sabora trubača, koji će se održati od 8. do 11. avgusta.

JOŠ TRI BINE

PREMA rečima Dolovića, pored glavne pozornice, koja će se nalaziti u porti, biće postavljene još tri – ispred Centra za kulturu, zatim ispred Spomenika trubaču u centru mesta i još jedna manja ispred Poreske uprave u Guči.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare