Gruško optužio NATO da nastoji "obuzdati" Rusiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Gruško optužio NATO da nastoji “obuzdati” Rusiju

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je danas da su razgovori sa članicama NATO u Briselu bili otvoreni i direktni i upozorio da bi dalje pogoršavanje situacije moglo da dovede do nepredvidivih posljedica po evropsku bezbjednost.

Kako prenosi agencija Rojters, Gruško je optužio NATO da nastoji da “obuzda” Rusiju i stekne primat u svim oblastima, opisujući ponašanje Alijanse kao “stvaranje neprihvatljivih rizika za Rusiju”.

Sastanak Savjeta NATO-Rusija završen je u Briselu poslije četiri sata, javio je prethodno TAS S.

Na prvom sastanku Savjeta u posljednje dvije godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamjenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Jens Stoltenberg i zamjenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbjednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Savjeta Rusija-OEBS u Beču.

Danas objavljeno

Banjaluka: Pijani vozač bježao od policije i ugrožavao građane

M.

Poruka iz Pekinga: “Ne dolivati ulje na vatru”

M.

Terzić: Više o požaru u fabrici “Sava” nakon istrage

M.

Ostavite komentar