18. Decembra 2022.

Grupa “Neverne bebe” objavila album “Hodaj” i spot za “Ćuti”

Big Portal

Kako navode iz izdavaštva, kao i samog benda, video spot na prvo gledanje šokira energijom, ali i subliminalnim porukama koje govore o ličnom preispitivanju.

Najnoviji video klip snimljen je u autentičnom ambijentu lokaliteta Felix Romuliana u Zaječaru (Gamzigrad), koji je na listi svetske baštine UNESCO.

Reč je o modernoj sponi između prošlih i sadašnjih, turbulentih “sajber” vremena, deci, ljudima i svakodnevnim unutrašnjim i spoljnim borbama kojima su izloženi.

“Kompletan osmi album “Hodaj” je naš krik pokušaja da se izdignemo iz opšteg ludila, lokalnog i globalnog. Gde smo, ko smo, kuda idemo, šta je ostalo od onoga što vidimo kada se pogledamo u ogledalu”, kaže Milan Đurđević, frontmen, alfa i omega grupe.

“Mi nemamo drugačiji način da pošaljemo poruku o potrebi preispitivanja od muzičke, umetničke, jedino to nas je uvek i interesovalo.

Nismo poklekli trendu singlova niti odustali od koncepta albuma, iako ljudi danas nemaju ni 5 minuta, a zapravo i to je samo fikcija projektovana da nas drži u psihotičnom vrtlogu. Želimo da zastanu, da u kontinuitetu odslušaju jednu muzičku priču koja govori o životima svakog od nas, o padovima, ponovnom ustajanju i hodanju”,zaključio je izlaganje Milan Đurđević, kompletan autor – tekstopisac, kompozitor, aranžer, producent, klavijaturista, vokal.

Osmi studijski album “Hodaj” ima 11 pesama, a zanimljivo je da vizuelni identitet omota čine umetničke slike Mine Radović. Usled pandemije, na album se čekalo da izadje pune tri godine.

Koncertna pop-rok atrakcija sledeće godine obeležava tri decenije postojanja i rada, a u okviru jubileja najavljuju simbolično i konceptualno: 30 koncerata u 30 gradova.

Većina tih gradova je, kako navode članovi benda, posebno značajna za trnovit put pređen od klupskog benda, koji je u opštem beznađu devedesetih godina branio rok kulturu u malim prostorima, do jednog od najpopularnijih sastava našeg podneblja.

Koračajući njime, ekipa “Nevernih beba” nije odstupila od pravca kojim su i krenuli uz vernost isključivo muzici, kroz sviračku i vokalnu virtuoznost.

(Tanjug Foto: Youtube/Printscreen/RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare