SASTOJCI:
- 750 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 50 g griza
- 50 g bijele čokolade
- 30 g kokosovih ljuspica
- 1 tegla kompota od breskve (750 g)
PRIPREMA:
U suvu tavu sipajte kokosove ljuspice, na tihoj vatri blago tostirajte, te ih sklonite s vatre i ostavite da se ohlade. Mlijeko i šećer sipajte u šerpu i stavite na vatru da se smjesa grije, a šećer otopite.
Zatim u smjesu dodajte čokoladu, a onda sipajte i griz, pa stalno miješajući kuvajte dok se ne zgusne. Skinite smjesu s vatre i umiješajte polovinu tostiranih kokosovih ljuspica.
U blender stavite breskve iz kompota (bez tečnosti), dodajte ostatak kokosovih ljuspica i izmiksajte sastojke.
Čaše za serviranje isperite hladnom vodom, pa do polovine svake čaše rasporedite skuvani griz, a preko njega sipajte kašu od kompota i ukrasite listićima badema. Servirajte rashlađeno.
Nezavisne.