Grijanje u Banjaluci počinje u srijedu uveče - BIGportal.ba
Banja Luka

Grijanje u Banjaluci počinje u srijedu uveče

Iako grijna sezona u Banjaluci zvanično počinje 15. oktobra, na zahtjev Grada – grijanje će početi ranije, i to već u srijedu u večernjim časovima.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je dodao da se od 1. oktobra svakodnevno prati temperatura vazduha.

“Prema trenutnoj vremenskoj prognozi u srijedu se očekuje blagi pad temperature, te će sistem grijanja započeti u srijedu u večernjim časovima”, naglasio je Kresojević.

Prema njegovim riječima, ove godine su realizovana rekordna ulaganja u rekonstrukciju mreže u iznosu od 2,2 miliona KM.

“Rezultat će se ogledati u manjem broju kvarova i većom temperaturom u stanovima u rekonstruisanim dijelovima grada, prije svega u Novoj Varoši”, dodao je on.

I ovom prilikom, gradski menadžer je pozvao na sastanak predstavnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore i JP “Šume Republike Srpske” kako bi predložio model za smanjenje cijene peleta na 400 KM po toni.

“Na ovaj način bi bili smanjeni troškovi grijanja za domaćinstva koja imaju privatne sisteme grijanja na pelet. Sastanak je planiran za ponedjeljak, 26. septembar u 12 časova”, zaključio je Kresojević.

Danas objavljeno

Zbog “Banjalučke zime”: Obustava saobraćaja tokom vikenda u centru grada

M.

Banj brdo i 2023. godine bez skijališta

M.

Planirana isključenja električne energije za 02.decembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar