10. Marta 2021.

Greške u njegovanju koje kosu čine suvom

Big Portal

Suva kosa brzo izgubi sjaj i u nekom trenutku izgleda vrlo zanemareno. Premalo vlažnosti može da ošteti i unutrašnjost kose.

Ne pijete dovoljno vode

Ako telo ne dobije dovoljno tečnosti, ne može da je pusti u kosu. Briga iznutra je jednako važna kao i briga spolja. Zbog toga je veoma važno da tokom dana pijete dovoljno vode da vaša kosa, kao i ostatak tela, ostane hidrirana. Minerali i soli u vodi su neophodni za kožu i kosu.

Nezdrava hrana

Ova tačka takođe deluje logično, ali je često potcenjena. Uravnotežena ishrana može da ima veliki uticaj na vašu kožu i kosu. Na taj način obezbeđujemo telu važne hranljive sastojke koji su mu potrebni. Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama je posebno važna. Na primer riba, sirovo povrće, ulja za jelo ili orašasti plodovi. Naravno, prvo treba da pokušate da unesete važne hranljive sastojke kroz vašu ishranu. Ali kao što svi znamo, to ne funkcioniše uvek, posebno kada radite od kuće. Zato dijetetske suplemente možete da koristite i da biste (bar delimično) nadoknadili deficit. Vitamini i minerali su posebno važni.

Ne brinete dovoljno o koži glave

Iako svakodnevno negujemo kožu na licu i telu, potpuno zaboravljamo na kožu glave. Zbog kose joj se naravno teže pristupa, ali ipak zahteva posebnu negu, bez obzira na šampon i regenerator. Na primer, neka područja kože na glave imaju vrlo male pore i zato mogu da upiju malo ili nimalo vlage. Napravite parno kupatilo za kožu glave da se otvore pore. Za ovo vam nije potrebna topla voda, samo bogata maska za kosu i kapa za tuširanje. Nakon što nanesete masku na kosu, stavite kapu i pustite da deluje pola sata. Toplina kože glave sakuplja se ispod kapice, otvara pore i omogućava maski da se bolje upije.

Ne koristite prirodne proizvode

Ako imate naročito suvu kosu i možda svrbež glave, isplati se da se prebacite na negu kose zasnovanu na prirodi. U poređenju sa hemijskim sastojcima, koji obično imaju samo kratkotrajni efekat i mogu da isuše kosu, prirodne supstance efikasnije vode računa o stanju kose. Takođe se bolje podnose. Najbolje je da samo pokušate i vidite da li možete da uočite razliku. Međutim, ovde vam treba malo strpljenja, jer kao i kod svih stvari sa kosom, prvo moraju da se prilagode proizvodi za kosu na prirodnoj bazi. Pravu razliku ćete verovatno da vidite tek nakon otprilike tri meseca.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare