27. Decembra 2020.

Greške u krevetu zbog kojih žene daju “crveni karton”

Big Portal

Kada je riječ o greškama u krevetu, napravljene su brojne ankete, a mi vam predstavljamo one koje žene teško opraštaju…

Kao da želi da obori lični rekord

Prebrz je, mijenja poze svakih 20 sekundi, dodiruje vas svuda kao muva bez glave… Ono što možete da uradite jeste da mu objasnite svoje želje i način na koji želite da vas dodiruje. Ako se bojite da će ga preplašiti lekcija iz seksa, uzmite njegovu ruku i pokažite joj kuda i kako da ide. Možete i da odaberete pozu u kojoj vi vladate situacijom.

Nakon seksa, on se okrene na drugu stranu i zaspi

Neko poslije seksa voli da se grli i mazi, neko zaspi, neko zapali cigaretu, neko prebira po mobilnom telefonu, neko juri u kupatilo ili do frižidera… mnogo je tipova postkoitalnog ponašanja. Ako ste vi skloni jednom tipu, a vaš partner potpuno drugačijem, nije čudo da možete biti povrijeđeni. Nakon orgazma, muškarci ulaze u fazu u kojoj gube interes za seks i zbog pojačanog lučenja serotonina postaju pospani. Nemojte mu to uzeti za zlo.

Obdaren je i misli da je to dovoljno za dobar seks

Stalno se hvali svojim alatom, a u krevetu i nije preterano aktivan… Uveren je da je njegova obdarenost dovoljna i da ne treba posebno da se trudi. Gledaj i divi se, malo sutra. Crveni karton se već lagano izvlači iz džepa.

Kod njega nema predigre

Gotovo svaki muškarac zna da je predigra i te kako važna. Onaj ko je ignoriše, pravi je egoista. Ako želite da promijeni takvo ponašanje, učinite to što prije, sasijecite stvar u korenu.

Mnogi parovi prečesto zanemaruju predigru, prebrzo se bacaju na snošaj i time rizikuju neuspjeh u krevetu.

“Predigra nije nešto bez čega se ne može, ali ona budi čula i želju u nama. Kao što nas aperitiv priprema za uživanje u jelu, iako nam obrok može biti prijatan i bez njega, tako nas predigra priprema za uživanje u seksu”, kaže dr Suzan Blok, seksualna terapeutkinja i autorka knjige “The Ten Commandments of Pleasure”.

Ženama je uglavnom potrebno više vremena da se opuste i prepuste tjelesnom užitku, pa im je zato predigra i potrebnija.

“Često od žena čujem da njihovi muškarci vole da ‘preskoče’ sve ono između prvog dodira i penetracije, ali time se zanemaruju ženske potrebe. Predigra će povećati želju i podstaći lubrikaciju te tako učiniti odnos prijatnijim i uzbudljivijim”, kaže dr Blok.

Zalijepio se samo za jednu pozu

Možda je to stvar karaktera? Ali, ako je van kreveta vaš partner zanimljiva radoznala osoba, možda je nesiguran u seksu. Možda se boji da će, ako eksperimentiše s nečim novim, doživjeti neuspjeh. Tada mu je potrebna podrška. Recite mu da je on ljubavnik o kome ste oduvijek sanjali. Možda je ovo laž, ali je veoma korisna, piše Živim.hr.

(prva.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare