Grenel: Prvo ukinuti takse, politička pitanja rješavaće BG i PR - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grenel: Prvo ukinuti takse, politička pitanja rješavaće BG i PR

Vašington je usredsređen na ekonomski razvoj i nova radna mesta, ali ne može da pomogne dok se ne ukinu takse koje „štete Kosovu“, poručio je sinoć specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel uz napomenu da će politička pitanja rešiti dve strane, a ne Vašington.

Grenel je na taj način odgovorio na navode jednog korisnika Tvitera da je narod na KiM željan toga da sazna šta se dešava iza scene u Vašingtonu i Briselu.

„Vašington je fokusiran na ekonomski razvoj i radna mesta – verujemo da je to ignorisano u dijalogu. Ali, ne možemo da pomognemo kada takse kosovske vlade i dalje štete Kosovu. Njih prvo treba ukinuti. Takođe, politička pitanja će rešiti dve strane, ne Vašington“, napisao je Grenel na Tviteru.

Grenel je ranije danas nazvao lažnim vestima izjave da je na njegovom sastanku u Vašingtonu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarano o podeli Kosova ili razmeni teritorija.

Predavač na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins Edvard Džozef izjavio je ranije za Glas Amerike da je u razgovoru Grenela s Tačijem i Vučićem u Beloj kući bilo reči o bilateralnom sporazumu koji bi bio zasnovan na principu podele Kosova.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar