Grenel ostaje specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Grenel ostaje specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu

Ričard Grenel će ostati specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu, uporedo sa obavljanjem funkcije v.d. direktora američkih obaveštajnih službi.

To je potvrđeno za “Glas Amerike”, a informaciju je potvrdio i Grenelov portparol.

“Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe”, rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.
Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.
U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

“Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje”, navodi se na sajtu Bele kuće.

B92

Danas objavljeno

Olujni vjetar i kiša na Krimu; Bez struje oko 56.000 ljudi

M.

Hiljade ljudi u Šapcu – Građani izašli na ulice

M.

Snijeg izazvao velike probleme na putevima u BiH: Ima i obustava saobraćaja

M.

Ostavite komentar