Grenel: Kurtiju je rečeno šta mora da uradi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grenel: Kurtiju je rečeno šta mora da uradi

Ričard Grenel odbacio je kao netačne navode da će SAD nastaviti da pružaju ekonomsku pomoć Prištini, ukoliko na snazi ostanu takse.

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine to napisao na Tviteru odgovarajući na pisanje direktora Gazete ekspresa Berata Buzhale, koji je na toj društvenoj mreži preneo navode saradnika premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

“Saradnici premijera Kurtija su saopštili: ‘Ričard Grenel je potvrdio u telefonskom razgovoru da SAD neće prestati da pružaju ekonomsku pomoć bilo kojoj oblasti u našoj zemlji’. Kurti je takođe rekao da su se ‘obe strane saglasile da nastave saradnju’. Ovo je suprotno onome što drugi kažu da je ambasador Grenel rekao. Mnogo konfuzije na lokalnom nivou?”, upitao je direktor Gazete ekspresa.

Grenelov odgovor na to je bio da to nije tačno, te da je Kurtiju jasno stavljeno do znanja da će njegova odluka da zadrži na snazi takse, makar delimično, naškoditi ekonomiji Kosova, a da SAD neće nepotrebno trošiti svoju pomoć ako kosovsko rukovodstvo nastavi da škodi svom narodu na taj način.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik strptiz kluba pušten

M.

Oštetili budžet RS za 5,8 miliona KM, objavljena imena firmi

M.

Jedna osoba stradala u požaru

M.

Ostavite komentar