Grenel: Ideja o razmjeni teritorija je Boltonova, a ne Trampova - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grenel: Ideja o razmjeni teritorija je Boltonova, a ne Trampova

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Srbije i samoproglašenog Kosova Ričard Grenel izjavio je da je ideja o razmjeni teritorija potekla od bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalnda Trampa.

“Trenutno sam u drugačijoj poziciji zbog situacije koju je stvorio Džon Bolton, a koji se razlikovao od predsjednika Trampa u odnosu na Kosovo i Srbiju. Sve vrijeme sam morao da se borim sa glasinama o razmeni teritorija, što nikako nije Trampova politika. Obe strane kažu da su to čule od Boltona”, rekao je Grenel u intervjuu za Fox news.

On je kazao i da se sada bori protiv glasina koje su procurile zbog činjenice da je Bolton vodio svoju politiku, a nije zastupao Trampovu, prenosi Kosovo onlajn.

“Kada pristanete da radite za predsjednika poput Trampa, koji je čovjek koji želi da promijeni Vašington, ne možete da se ponašate kao Džon Bolton. Ovo nije sukob demokrata i republikanaca, već rat između zvaničnog Vašingtona i ostatka Amerike”, rekao je Grenel.

TANJUG

Danas objavljeno

Dodik: Nijedno pitanje ne može da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke

M.

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina

M.

Predao se Petar Dukić kod koga je pronađen skank

M.

Ostavite komentar