Grenel: Amerika okreće novi list prema Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grenel: Amerika okreće novi list prema Srbiji

Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel rekao je da SAD imaju drugačiji pristup od onih koji se već 30 godine bave kosovskim pitanjem, a ne mogu da ga riješe.

On je to izjavio govoreći o nedavno potpisanom Vašingtonskom sporazumu kao gost Konferencije Srpsko-američkih lidera.

Grenel je u svom obraćanju naveo da su njegov otac i braća hrišćanski misionari, a da je pristup Trampove administracije da “prvo stvori uslove za ekonomski napredak u regionu Zapadnog Balkana, pa da se potom pozabavi političkim pitanjima” i dodao:

  • Ako pogledate pažljivo i Gospod naš, Isus Hristos, prvo je rješavao suštinske probleme ljudi kojima je išao u susret, hranio ih je, pojio, liječio, prije nego što bi ih učio ili pokušavao da ih obrati sebi – rekao je on.

On se takođe osvrnuo i na potrebu izgradnje povjerenja između Srba i Amerikanaca.

  • Јa sam rekao predsjedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, vjerujte nam i dajte nam šansu, jer mi imamo drugačiji pristup od onih koji se već 30 godine bave ovim pitanjima, a ne mogu da ih riješe – naveo je Grenel.

Grenel je kazao da se kroz Vašingtonski sporazum i otvaranje kancelarije američke Razvojne finansijske korporacije u Beogradu, Vašington pruža ruku ne samo političkim akterima, već i srpskom privatnom sektoru, što bi moglo da pomogne u izgradnji čvršćih odnosa između Srbije i Amerike u budućnosti.

Rukovodstvo SALC-a je na kraju konferencije izrazilo zahvalost Grenelu na jučerašnjem brifingu sa članovima srpske zajednice u Americi. Smatraju da je veoma bitno što su dobili priliku da u otvorenom dijalogu razmijene mišljenje i postave pitanja važna ne samo za srpsku zajednicu u Americi, već i srpski narod u cjelini.

Djelimo uvjerenje da su dobri odnosi SAD i Srbije ključni za stabilnost, razvoj i prosperitet u čitavom balkanskom regionu – istakli su organizatori, prenosi IN4S.

Organizacija SALC okuplja mlade ljude srpskog porijekla koji žele da kroz učešće u političkom životu SAD doprinesu boljem razvoju odnosa između Vašingtona, Beograda, Podgorice i Banjaluke.

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar