Grčka zatvorila granicu za državljane Srbije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Grčka zatvorila granicu za državljane Srbije

Grčka je jutros u 06.00 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.

Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbjegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke.

Dačić je precizirao da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Porptarol grčke Vlade Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procjenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posjetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.

SPUTNIK

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar