31. Januara 2022.

Grčka vlada preživjela glasanje o povjerenju

Big Portal

Nakon trodnevne rasprave, sinoć je 156 od ukupno 300 clanova parlamenta podržalo Micotakisa, prenosi Rojters.

Siriza je podnela zahtev za izglasavanje nepoverenja, tvrdeći da vlada nije ispunila svoju dužnost da zaštiti zemlju. Takođe je optužila vladu za loše vođenje borbe protiv pandemije korona virusa i rast cena i pozvala vladu da podnese ostavku. Lider Sirize, Aleksis Cipras, ocenio je da vlada nije uspela da predupredi haos koji je izazvalo nevreme 24. januara, iako su meteorolozi upozorili na sneg.

Hladni front koji je pogodio Grčku 24. januara doneo je sneg, od Atine do ostrva. Oko 3.000 automobila satima je ostalo zarobljeno na glavnoj obilaznici oko Atine, a vlasti su morale da pozovu vojsku da ih evakuiše.

U svom obraćanju poslanicima uoči glasanja, premijer Micotakis je predlog za nepoverenje nazvao „očajničkim potezom“ i ocenio da je on, kako je rekao, „očigledno osuđen na propast“.

Micotakis je rekao da se vlada suočila sa krizama bez presedana od dolaska na vlast 2019. godine, uključujući pandemiju COVID-19. Govoreći o snežnom nevremenu, on je optužio glavnu opozicionu stranku Siriza da, kako je naveo, „instrumentalizuje prirodnu katastrofu“ kako bi izvršila pritisak na vladu.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare