6. Jula 2022.

Grčka: Skromna večera 80 evra po osobi, giros do 7 evra; bez mjera, a korona brojke rastu

Big Portal

Najveći porast broja zaraženih se beleži među osobama u starosnoj grupi od 18 do 24 godine.

Međutim, kako kaže Jasmina Pavlović, dopisnica Politike koja se trenutno nalazi u Atini, situacija sa koronom ne remeti odmor u grčkim letovalištima koja su prepuna turista.

“Iako je ovo najveći broj zaraženih od marta prošle godine, ovde se ne razmišlja ni o kakvim merama, a čini se da će tako ostati do septembra”, kaže za TV Prva Jasmina Pavlović.

Predviđa se da će ove nedelje broj obolelih dostići i cifru od 30.000, a tamošnji stručnjaci su za to da se vrate maske u zatvorenim prostorima.

Međutim, turisti ne poštuju to pravilo, a naročito mladi s obzirom da su ukinute i kazne.

Kada govorimo o porastu cena u Grčkoj, naši mediji su objavili da giros sada košta i do 7 evra, a Pavlović potvrđuje da je došlo do osetnog poskupljenja.

“Cene su strašno porasle, npr. trajekt je poskupeo u poslednja dva meseca za 30 odsto. To znači da jedna porodica da bi otputovala na neko ostrvo, eventualno automobilom, treba da odvoji 400, 500 evra. U tome prednjači Mikonos, ima restorana gde kafa naplaćuju i 50 evra”, ispričala je Pavlović i dodala da ipak u drugim letovalištima, na severu naročito, nisu tako velike cene.

Takođe, pojedini hoteli na Peloponezu su poluprazni jer su mnoge grupe otkazale aranžmane zbog situacije na svetskim aerodromima.

“Međutim, sudeći prema broju turista u Atini koji ne pitaju da li jedna večera na Plaki košta 80 evra po čoveku, a to je najskromnija ponuda iz grčkog menija. Čini se da će ovo biti rekordna turistička sezona”, zaključuje Pavlović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare