Grčka produžila ograničenja za aviosaobraćaj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Grčka produžila ograničenja za aviosaobraćaj

Vlada Grčke saopštila je da produžava ograničenja na domaćim letovima do 12. aprila, a na međunarodnim do 19. aprila, usljed porasta broja zaraženih virusom korona.

Ograničenja podrazumijevaju da svaki putnik koji leti na neku od destinacija u Grčkoj mora da ima negativan pi-si-ar test urađen 72 časa pred dolazak u zemlju, te da prihvati i testiranje nakon dolaska.

Svi strani putnici moraće da idu u karantin na sedam dana, osim putnika iz Izraela koji su primili punu vakcinu protiv kovida 19, u skladu sa bilateralnim sporazumom o turizmu.

Većina letova iz zemalja koje nisu u EU zabranjeni su, uz izuzetak za 10 zemalja, među kojima je Velika Britanija.

Kada se radi o lokalnim letovima, dozvoljeni su samo oni od ključne važnosti.

Škole, prodavnice čiji rad nije ključan i restorani u Grčkoj ostaju zatoreni, ali će vlasti od sutra uz određena ograničenja dozvoliti rad manjih trgovinskih radnji. Nastava u učionicama srednjih škola trebalo bi da se nastavi krajem mjeseca.

U Grčkoj je u petak, 2. aprila, registrovano novih 3.080 slučajeva zaraze virusom korona i 72 smrtna slučaja povezana sa kovidom 19. Grčke vlasti su od početka pandemije registrovale više od 273.000 slučajeva zaraze, a nešto više od 8.300 ljudi preminulo je od posljedica zaraženosti.

(Agencije)

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar