Grčka produžila ograničenja za aviosaobraćaj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Grčka produžila ograničenja za aviosaobraćaj

Vlada Grčke saopštila je da produžava ograničenja na domaćim letovima do 12. aprila, a na međunarodnim do 19. aprila, usljed porasta broja zaraženih virusom korona.

Ograničenja podrazumijevaju da svaki putnik koji leti na neku od destinacija u Grčkoj mora da ima negativan pi-si-ar test urađen 72 časa pred dolazak u zemlju, te da prihvati i testiranje nakon dolaska.

Svi strani putnici moraće da idu u karantin na sedam dana, osim putnika iz Izraela koji su primili punu vakcinu protiv kovida 19, u skladu sa bilateralnim sporazumom o turizmu.

Većina letova iz zemalja koje nisu u EU zabranjeni su, uz izuzetak za 10 zemalja, među kojima je Velika Britanija.

Kada se radi o lokalnim letovima, dozvoljeni su samo oni od ključne važnosti.

Škole, prodavnice čiji rad nije ključan i restorani u Grčkoj ostaju zatoreni, ali će vlasti od sutra uz određena ograničenja dozvoliti rad manjih trgovinskih radnji. Nastava u učionicama srednjih škola trebalo bi da se nastavi krajem mjeseca.

U Grčkoj je u petak, 2. aprila, registrovano novih 3.080 slučajeva zaraze virusom korona i 72 smrtna slučaja povezana sa kovidom 19. Grčke vlasti su od početka pandemije registrovale više od 273.000 slučajeva zaraze, a nešto više od 8.300 ljudi preminulo je od posljedica zaraženosti.

(Agencije)

Danas objavljeno

Hamas raketirao Tel Aviv, najmanje jedna žrtva

M.

Visoki predstavnik ne može biti nadređen Srpskoj

M.

Austrijanac osuđen da je namjerno zarazio bivšu suprugu koronavirusom

M.

Ostavite komentar