21. Jula 2021.

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

Big Portal

Pismo na četiri stranice, koje je list “Katimerini” objavio sinoć, ne bavi se samo medicinskim pitanjima poput efekata vakcinacije protiv delta varijante virusa, nego i teorijama zavjere.

“Vakcine protiv virusa korona ne sadrže mikročipove. To su nerealne teorije zasnovane na kampanjama dezinformisanja na internetu”, navodi Sinod GPC, prenijela je agencija DPA.

Razjašnjena je i popularna teorija zavjere u Grčkoj prema kojoj vakcine sadrže ćelije embriona. Sinod napominje da to ne postoji ni u jednoj vakcini.

Dnevni brojevi inficiranih u Grčkoj značajno su počeli da rastu u posljednje vrijeme, a interesovanje za vakcinaciju opada.

Vlasti su juče potvrdile novih 3.565 infekcija u prethodna 24 časa.

Vlada pokušava da popularizuje vakcinaciju raznim mjerama, poput novčanih podsticaja u iznosu od 150 evra za mlade koji se imunizuju.

Vakcine su sada obavezne za zaposlene u sektoru zdravstva i pružanja njege, a oni koji odbiju da se imunizuju ne mogu da dolaze na posao i više ne primaju platu.

Očekuje se da će podrška Grčke pravoslavne crkve vakcinaciji biti značajna za povećanje broja imunizovanih, pošto su u Grčkoj vjernici naročito brojni među skepticima kada je riječ o imunizaciji.

Više od 95 odsto Grka su pravoslavci, odnosno tako se izjašnjavaju, a pravoslavlje je uneseno u Ustav kao glavna religija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare