"Grčka, Hrvatska, Srbija – tamo će biti najbezbjednije" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Grčka, Hrvatska, Srbija – tamo će biti najbezbjednije”

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman smatra da Evroliga neće moći da se nastavi u skorije vreme.

Turski strateg je istakao da ne očekuje nastavak takmičenja pre juna, a prokomentarisao je i mogućnost da se igra u julu i avgustu.

“Mislim da nastavak Evrolige neće početi do kraja maja, a u julu i avgustu će biti veoma teško igrati. Imamo timove iz 10 različitih zemalja, a svaka zemlja će imati svoje mere na snazi zbog širenja virusa. Mislim da se neće ni granice otvoriti uskoro. Svi će i dalje želeti da se zaštite, smatram da nije realno da počne da se igra taj plej-of“, rekao je Ataman u razgovoru za “A spor”.

Postoji mogućnost da se najjače evropsko klupsko takmičenje završi u jednoj državi.

“Razmatra se igranje u jednoj zemlji koja će imati najmanje slučajeva zaraženih virusom. Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji… Vidite da bi tamo krajem maja moglo da bude najbezbednije“.

Sezona u Evroligi stopirana je od 12. marta.

“Uz specijalne dozvole za letenje timovi i osoblje bi bili sigurno. Svi bismo bili smešteni u jedan ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez publike, ali bi mogle da se gledaju na televiziji u celom svetu“, rekao je Ataman i zaključio da će Evroliga najverovatnije pratiti odluku UEFA u fudbalu.

Danas objavljeno

Španci nemilosrdni prema Urugvaju, Katar siguran

V.R.

Boaći oprostio Zvezdi 250.000 evra

V.R.

Mbape: Da imam odgovor, dao bih ga danas

V.R.

Ostavite komentar