24. Maja 2019.

“Grci i Izraelci žele u ABA, Budućnost bi da poništi finale, Priština se nije javila”

Big Portal

U Banjaluci se održava Skupština ABA na kojoj će se raspravljati o nekoliko bitnih pitanja koja će odrediti u kom će se smeru kretati takmičenje.

Osim zahteva za učešće iz drugih zemalja, glavno pitanje je sramotna završnica plej-ofa u kojem je Crvena zvezda pobedila Budućnost sa 3-2 u seriji.

“Budućnost je poslala zahtev da se u dnevni red uvrsti poništenje finalne serije i na Skupštini je da o tom odluči. Imamo i teme oko nastupa klubova koji su zatražili da igraju u ABA ligi sledeće sezone i nastavak rada menadžmenta lige i promena pravilnika o sudijskom odelu. To su četiri vrlo bitne teme i odrediće u kom smeru ide ABA liga”,rekao je Novosel.

On je potvrdio da osim Grčkih, u ABA ligu žele i neki izraelski klubovi, a prokomentarisao je i interesovanje jednog kluba sa Kosova.

“Primili smo zahtev Olimpijakosa i Panatinaikosa iz Grčke, te izraelskog kluba Bnei Herclija. Ta tri kluba će biti tema i videćemo šta i kako će klubovi reagovati o eventualnim njihovim nastupima u ABA ligi u sledećoj sezoni. Nikakav zahtev nismo dobili iz Prištine i bilo bi to neozbiljno komentarisati”, prenosi Mondo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare