Grci će na izbore 7. jula - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Grci će na izbore 7. jula

Portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos izjavio da će prevremeni parlamentarni izbori, koje je grčki premijer Aleksis Cipras najavio, biti održani 7. jula

“Premijer je odlučio da se izbori održe 7. jula kako se ne bi ometali prijemni ispiti na univerzitetima u Grčkoj”, izjavio je Canakopulos, prenosi ANA-MPA pisanje Katimerinija.

Premijer Cipras je posle velikog poraza na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima, najavio prevremene parlamentarne izbore, ocenivši da prošlonedeljni rezultat „nije na nivou očekivanja“.

Opoziciona konzervativna Nova demokratija na čelu sa Kirijakosom Micotakisem osvojila je više od devet odsto glasova od vladajuće Sirize.

U govoru pred delagatima Sirize prošlog ponedeljka, Cipras je pozvao sve članove stranke da biračima objasne šta je na kocki ako Nova demokratija pobedi na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj biće održani 7. jula umesto 30. juna, kako je bilo prethodno najavljeno, zbog prijemnih ispita na grčkim univerzitetima koji će trajati od 6. juna do 2. jula.

Izlazak na izbore je u Grčkoj obavezan, tako da mladi koji polažu prijemne ispite na fakultetima, ne bi mogli da odu u svoja mesta gde su prijavljeni da bi glasali.

Danas objavljeno

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Putin potpisao dekret o kontroli elektrane Zaporožje

M.

Ostavite komentar