GRBIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Odbojkaši Srbije u Bariju traže vizu za Olimpijske igre u Tokiju - BIGportal.ba
Odbojka Sport

GRBIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Odbojkaši Srbije u Bariju traže vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Selektor muške odbojkaške reprezentacje Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak igrača koji će sutra  otputovati na Interkontinentalne kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se od 9. do 11. avgusta održati u Bariju. Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Bariju, u C grupi protiv Australije u petak, 9. avgusta…

Selektor muške odbojkaške reprezentacje Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak igrača koji će sutra  otputovati na Interkontinentalne kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se od 9. do 11. avgusta održati u Bariju.

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Bariju, u C grupi protiv Australije u petak, 9. avgusta od 18.00 časova. U 2. kolu, u subotu, 10. avgusta, Srbija će igrati protiv Kameruna od 18.00 časova, a u posljednjem, 3. kolu, u nedelju, 11. avgusta, protiv Italije od 21.15 časova. Samo pobjednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara.

Po sistemu serpentine formirano je 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobjednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).

Na spisku selektora Nikole Grbića su:Tehničari: Nikola Jovović (Zirat Bankaši Ankara, Turska) i Aleksa Batak (Mladi Radnik, Požarevac).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa, Italija) i Dražen Luburić (Halkbank Ankara, Turska).

Libera: Neven Majstorović (Krajova, Rumunija) i Nikola Peković (Partizan).

Blokeri: Srećko Lisinac (Trentino, Italija), Petar Krsmanović (Gazprom Jugra Surgut, Rusija), Aleksandar Okolić (Paok Solun, Grčka) i Stevan Simić (Vojvodina NS Seme, Novi Sad).

Primači: Uroš Kovačević (Trentino, Italija), Marko Ivović (Lokomotiva Novosibirsk, Rusija), Nemanja Petrić (Belogorje Belgorod, Rusija) i Lazar Ćirović (Padova, Italija).

Sa reprezentacijom će u Bari otputovati i Marko Podraščanin.

Danas objavljeno

“Dajte Novaku šansu da objasni šta je htio”

D

Barselona u dugovima do guše – teg od 126.000.000€

D

Ljudi, šta vam je, nisam uhapšen! Kakva Moskva, u Španiji sam…

D

Ostavite komentar