27. Juna 2019.

Graso: Sve pod kontrolom

Big Portal

Portparol Kfora na Kosovu i Metohiji, pukovnik Vinčenco Graso tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom.

On dodaje da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera Kfora nad Kosovskom Mitrovicom, teritorijom opštine Zvečan i dela teritorije Zubinog Potoka.

Graso za Politiku tvrdi i da je u četiri srpske opštine na severu, prema saznanjima Kfora, nema opasnosti od humanitarne krize, te dodao da ovakva retorika, kako kaže, ne pomaže normalizaciji života ljudi..

“Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah”, kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu Noting hila, kod Leposavića ili je to bilo redovno kretanje Kfora, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, kao deo redovne obuke.

“Nema promene u strukturi Kfora i sve se normalno odvija”, kazao je Graso.

On tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom.

“Ništa neočekivano ne može da se dogodi i Kfor nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji”, naveo je portparol Kfora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare