Granice u FBiH: Na prelazima u posljednja 24 sata povećan broj putnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Granice u FBiH: Na prelazima u posljednja 24 sata povećan broj putnika

Federalni sanitarni inspektori su u posljednja 24 sata izdali 603 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, a od početka epidemije je izdato ukupno 29.160 rješenja.

Najviše rješenja, njih 385 izdato je putnicima što predstavlja povećanje broja ulazaka u odnosu na dan ranije kada je u državu na graničnim prelazima u FBiH ušlo 208 putnika. Vozačima je izdato 186 rješenja, radnicima u pograničnom saobraćaju 20 i prekograničnom 11 rješenja, piše Klix.

Najviše prelazaka putnika bilo je na graničnom prelazu Orašje (118), a najviše robe transportovano je kroz GP Šamac.

Nadzorima i mjerama Federalne uprave za inspekcijske poslove obuhvaćene su i 3.273 osobe sa prebivalištem u Republici Srpskoj i 322 osobe sa prebivalištem u Brčko distriktu.

–Danas ističu mjere iz 380 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do juče je za ukupno 24.564 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana – stoji u saopštenju FUZIP.

Tim Federalno tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog podizanja cijena i tokom prethodnog dana vršio inspekcijske nadzore prodajnih objekata u Federaciji BiH. Izvršeno je 10 inspekcijskih nadzora prilikom čega je utvrđeno 14 prekršaja. Za te prekršaje izrečeno je 14 prekršajnih naloga u iznosu od 27.500KM.

Srpskainfo
Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar