21. Jula 2021.

Granice ostaju zatvorene

Big Portal

Odluka o produžetku objavljena je pošto je saopšteno da će Kanada od 9. avgusta početi da odobrava dolaske potpuno vakcinisanih američkih građana.

Kanada je odobrila putovanja nakon šesnaestomesečne zabrane uvedene usled pandemije kovida 19 – koja je izazvala kritike poslovnog sveta.

Rojters je izvestio i da Bela kuća planira održavanje novih rundi sastanaka na visokom nivou čija će tema biti putne restrikcije i obavezna vakcinacija – o čemu odluke još nisu donete.

Početkom juna, zajedničke radne grupe Bele kuće sa Evropskom unijom, Britanijom, Kanadom i Meksikom počele su razmatranja modusa za ukidanje putnih restrikcija.

Agencija Rojters ukazuje da će jedna od nezgodnih tema za administraciju aktuelnog predsednika Bajdena biti da li će primeniti kanadski primer i propisati obaveznu kompletnu vakcinaciju svih posetilaca pre ulaska u Sjedinjene Države.

Inače, kompanije u Kanadi i Sjedinjenim Državama, posebno iz oblasti turizma i avio-industrije zalagale su se za ukidanje zabrana neesencijalnih putovanja između dve države uvedene marta 2020. – na početku pandemije.

Od tada, kopnena granica Kanade, zatvorena je za sva putovanja bez izrazitog značaja. Međutim, Sjedinjene Države dopustile su ulaske u zemlju upotrebom vazdušnog saobraćaja – dok Kanada to nije dopustila američkim građanima.

Avio-kompanije i drugi entiteti su u međuvremenu zatražili od američke administracije da ukine restrikcije koje se odnose na putnike koji nisu državljani SAD – a borave u Britaniji, državama Šengenskog prostora, Irskoj, Kini, Indiji, Južnoj Africi, Iranu i Brazilu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare