Gramofonske ploče se prodaju bolje od CD-ova - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Gramofonske ploče se prodaju bolje od CD-ova

Prvi put u poslednjih 30 godina se u Sjedinjenim Američkim Državama gramofonske ploče prodaju bolje od kompaktnih diskova, objavila je američko diskografsko udruženje RIAA.

U prvoj polovini 2020. godine obožavatelji muzike potrošili su 232,1 miliona dolara na ploče, a na CD-ove 129,9 miliona.

Ukupna prodaja fizičkih nosača zvuka je pala za 23 odsto u odnosu na prošlu godinu, što RIA pripisuje zatvaranju muzičkih prodavonica u vreme pandemije.

Ploče su u ukupnoj prodaji fizičkih nosača zvuka učestvovale sa 62 odsto, što je odličan podatak za ljubitelje vinila, čiji su povratak podstakli kolekcionari i “hipsteri”, nostalgični za stranom A i stranom B.

Ipak, to je kap u moru zarade koja se ostvaruje strimingom, koji u ukupnoj prodaji muzike utiče sa čak 85 odsto. Prihodi striming-platformi, poput “Spotifaja”, “Epl mjuzika” i “Amazona” iznosili su 4,8 milijardi dolara.

Zatvoreni u kućama tokom pandemije, ljubitelji muzike su se sve češće pretplaćivali na takve platforme i broj njihovih korisnika dosegao je 72 miliona, odnosno 24 odsto više nego u prvom delu 2019.

Danas objavljeno

Preminuo glumac Hardi Kriger – pamtićemo ga po filmu “Bitka na Neretvi”

Zeljka

Prvo pojavljivanje KEJT MIDLTON u 2022. godini: Ponijela trend koji će žene voljeti ove modne sezone

Zeljka

Ako kupujete u SECOND HAND radnjama OVU stvar morate da znate, jer možete izazvati OZBILJAN problem

Zeljka

Ostavite komentar